O nama

Zrno po zrno. Granolio.

Granolio d. d. osnovan je 1996. godine, sa sjedištem u Zagrebu. Poslovanje poduzeća zasniva se na mlinarskoj proizvodnji brašna, proizvodnji mlijeka i sira, poljoprivredi i gospodarstvu, skladišnim objektima, poljoprivrednoj proizvodnji i stočno ugovorenom gospodarstvu. Tržišni smo lider u mlinarskoj industriji, s više od 150.000 Mt samljevene pšenice godišnje i predvodnik u ugovaranju proizvodnje (upravljamo s 25.000 ha poljoprivrednih površina) i u proizvodnji sira. Od osnutka do danas, poduzeće je eksponencijalno raslo te povećalo broj zaposlenika s 3 na preko 400 i pokazalo sposobnost restrukturiranja društva u razvoju i rasta putem preuzimanja.

Saznaj više

Misija i vizija

Misija i vizija služe nam kao kompas koji usmjerava sve aktivnosti i odluke tvrtke. One su ključni elementi strateškog planiranja.

Misija

Misija Granolija je cjelovito zadovoljavanje potreba kupaca – proizvodnjom izvrsnih proizvoda i pružanjem beskompromisno dobre usluge.



Vrhunska kakvoća proizvoda i pravovremena isporuka prema potrebama kupaca osnovna je smjernica cjelokupnog poslovanja temeljena na domaćoj sirovini provjerene kakvoće.

Vizija

Vizija Granolija jest biti vodeći proizvođač brašna i nezaobilazan izvor nabave za kupce poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u regiji te lider u sustavnoj kakvoći i praćenju svjetskih trendova u proizvodnji mlinskih proizvoda, uz uzastopno povećanje broja kupaca mlinskih proizvoda kao osnovu za veću prisutnost na tržištu. Granolio je posebno usmjeren na brigu o unaprjeđenju zaštite okoliša i proizvodnih uvjeta, osuvremenjivanjem proizvodnih prostora i okoliša.

Naš razvoj

  • Naš razvoj

    1996.

    Osnivanje

    Tvrtka Granolio d.d. osnovana je u prosincu 1996. godine sa sjedištem u Zagrebu. Osnovna djelatnost tvrtke bila je trgovina žitaricama, uljaricama, komponentama stočne hrane, živom stokom i mesom.

  • Naš razvoj

    2001.

    Mlin Farina

    Preuzimanje mlina Farina uz investiciju u povećavanje mlinarskog kapaciteta na 150 tona dnveno. Početak proizvodnje vlastitih robnih marki mlinskih proizvoda.

  • Naš razvoj

    2003.

    Mlin Kopanica

    Preuzimanje mlina u Velikoj Kopanici, te unapređenje procesa proizvodnje prema ISO i HACCP standardima.

  • Naš razvoj

    2006.

    Silos Bjeliš

    Preuzimanje silosa Bjeliš kod Slavnoskog Broda, te povećanje mlinarskog kapaciteta mlina Farina na 300 tona dnevno.

  • Naš razvoj

    2007.

    Zdenačka farma

    Preuzimanje društva Zdenačka farma, čime društvo započinje sa poljoprivrednom proizvodnjom. Investicija u povećanje mlinarskog kapaciteta mlina Kopanica na 240 tona dnevno.

  • Naš razvoj

    2008.

    Zdenka

    Preuzimanje 50% udjela u vlasništvu društva Zdenka - mliječni proizvodi d.o.o. Uslijedile su investicije u modernizaciju tvornice koja proizvodi kultni Zdenka sir.

  • Naš razvoj

    2014

    Proširenje mlinarskog pogona

    Preuzimanje mlinarskog pogona od Agrokor Grupe. Uspješno završena početna javna ponuda (IPO) društva Granolio.

  • Naš razvoj

    2020

    Posebna brašna

    Početak proizvodnje posebnih vrsta brašna pod brendom Farina Speciale. Osvojene zlatne nagrade za dizajn ambalaže, na državnoj i međunarodnoj razini. Stavljamo na tržište bezglutensku liniju brašna pod brendom Nono — No Gluten, No Problem.

  • Naš razvoj

    2022

    Solarne elektrane

    Investicija u solarne elektrane na 4 proizvodne lokacije. Ukupne snage 4,2 MW. Rezultat investicije je smanjenje godišnje emisije CO2 za 1.100 t CO2, te održiva proizvodnja električne energije.

  • 1996.
    2001.
    2003.
    2006.
    2007.
    2008.
    2014
    2020
    2022
      Granolio
      u brojevima

      520 Mt

      dnevni kapacitet proizvodnje brašna

      95.000 Mt

      silosnog kapaciteta

      430

      muznih krava

      13.000l

      dnevno proizvedenog mlijeka

      50.000l

      dnevno prerađenog mlijeka

      25.000 ha

      ugovorene kooperantske proizvodnje

      400+

      broj djelatnika

      Kontrola kvalitete

      Prvi smo u RH u mlinarskoj industriji implementirali HACCP(2004) sustav i IFS food(2011).