Brašno

Standard za proizvodnju brašna

Granolio je tržišni lider u proizvodnji brašna u Republici Hrvatskoj. Brašno se proizvodi u mlinu Farina i u mlinu Kopanica, ukupnog dnevnog kapaciteta proizvodnje od 540 tona. Proizvodni proces u potpunosti je automatiziran i nadziran u svim fazama, uz standarde proizvodnje koji uključuju dnevno praćenje ulaznih sirovina i krajnjih proizvoda, u laboratorijima opremljenima najsuvremenijom tehnologijom. Tako visoko postavljeni standardi poslovanja, koji osiguravaju proizvodnju najkvalitetnijih proizvoda, zaslužni su za povjerenje kupaca koje ima Granolio.

Saznaj više
Mlin Farina

U proizvodnji brašna u mlinu Farina posebna se pozornost pridodaje odabiru sirovina, koje se svakodnevno prate pri prijemu u silos te prije stavljanja u proces proizvodnje. Nadzor se obavlja u vlastitom laboratoriju i u laboratorijima ovlaštenima za praćenje zdravstvene ispravnosti hrane. Proces pakiranja brašna u potpunosti je automatiziran.

 

  • Mljevenje pšenice
  • Kapacitet meljave: 300 Mt dnevno
  • Kapacitet skladištenja: 12.000 tona
  • Kapacitet prijema: 1.000 Mt dnevno
  • Solarna elektrana 830 kW

Adresa:

 

Gornji Draganec 251,

Gornji Draganec

 

Kontakt:

 

Tel: +385 43 776 483

Fax: +385 43 776 484

Mlin Kopanica

Mlin Kopanica bavi se proizvodnjom brašna za pekarsku i konditorsku industriju. U mlinu se primjenjuje najsuvremenija mlinarska tehnologija, a proizvodni proces je potpuno automatiziran te kontinuirano nadziran, od ulaska sirovina u proces do izrade gotovoga proizvoda.

 

  • Mljevenje pšenice
  • Kapacitet meljave: 240 Mt dnevno
  • Kapacitet skladištenja: 11.000 tona
  • Kapacitet prijema: 1.200 Mt dnevno
  • Solarna elektrana 1.122 kW

Adresa:

 

Ivana Filipovića 159,

Velika Kopanica

 

Kontakt:

 

Tel: +385 35 477 300
Fax: +385 35 477 330

Naša pakiranja

1kg

2kg

5kg

10kg

25kg

45kg

50kg

+ rinfuza

Kontrola kvalitete

Prvi smo u RH u mlinarskoj industriji implementirali HACCP(2004) sustav i IFS food(2011).

Održivi razvoj

Svoj vodeći položaj shvaćamo kao odgovornost koja nadilazi tržišno natjecanje. Ulažemo u tehnologije, opremu i djelatnike da bismo dugoročno umanjili negativne posljedice svoje proizvodnje. Poticanjem održivog načina poslovanja, za sobom želimo ostaviti čišći i zdraviji okoliš.

Saznaj više

Solarne elektrane

Sukladno opredijeljenosti prema energetskoj učinkovitosti i zelenom gospodarstvu, 2022. godine ostvarena je investicija u solarne elektrane na četirima proizvodnim mjestima, ukupne snage 4,3 MW. Investicija će generirati 1.100 t godišnjeg smanjenja ispuštanja CO2, uz održivu proizvodnju električne energije.

Smanjenje plastike u ambalaži

Pakiranjem mlinskih proizvoda u kartonske plitice, smanjuje se upotreba termofolije, čime se smanjuje uporaba plastike u proizvodnom procesu.

Elektrifikacija viličara

Zamjena benzinskih viličara s električnima u tvrtki Zdenka-mliječni proizvodi d. o. o. nadogradnja je na investiciju u solarne panele, s ciljem uporabe energije iz vlastite proizvodnje, zaštite okoliša i očuvanja zdravlja djelatnika.

Saznaj više