O nama

Zrno po zrno. Granolio.

Tvrtka Granolio osnovana je 1996. godine, sa sjedištem u Zagrebu. Poslovanje poduzeća zasniva se na mlinarskoj proizvodnji brašna, proizvodnji mlijeka i sira, poljoprivredi i gospodarstvu, skladišnim objektima, poljoprivrednoj proizvodnji i stočno ugovorenom gospodarstvu. Tržišni smo lider u mlinarskoj industriji, s više od 120.000 Mt samljevene pšenice godišnje i predvodnik u ugovaranju proizvodnje (upravljamo s 25.000 ha poljoprivrednih površina) i u proizvodnji sira. Od osnutka do danas, poduzeće je eksponencijalno raslo te povećalo broj zaposlenika s 3 na preko 400 i pokazalo sposobnost restrukturiranja društva u razvoju i rasta putem preuzimanja.

Saznaj više

Misija i vizija

Misija i vizija služe nam kao kompas koji usmjerava sve aktivnosti i odluke tvrtke. One su ključni elementi strateškog planiranja.

Misija

Misija Granolija je cjelovito zadovoljavanje potreba kupaca – proizvodnjom izvrsnih proizvoda i pružanjem beskompromisno dobre usluge.Vrhunska kakvoća proizvoda i pravovremena isporuka prema potrebama kupaca osnovna je smjernica cjelokupnog poslovanja temeljena na domaćoj sirovini provjerene kakvoće.

Vizija

Vizija Granolija jest biti vodeći proizvođač brašna i nezaobilazan izvor nabave za kupce poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u regiji te lider u sustavnoj kakvoći i praćenju svjetskih trendova u proizvodnji mlinskih proizvoda, uz uzastopno povećanje broja kupaca mlinskih proizvoda kao osnovu za veću prisutnost na tržištu. Granolio je posebno usmjeren na brigu o unaprjeđenju zaštite okoliša i proizvodnih uvjeta, osuvremenjivanjem proizvodnih prostora i okoliša.

Naš razvoj

 • Naš razvoj

  1996.

  Osnivanje

  Tvrtka Granolio osnovana je u prosincu 1996. godine sa sjedištem u Zagrebu. Osnovna djelatnost tvrtke bila je trgovina žitaricama, uljaricama, komponentama stočne hrane, živom stokom i mesom.

 • Naš razvoj

  2001.

  Mlin Farina

  Preuzimanje mlina Farina uz investiciju u povećavanje mlinarskog kapaciteta na 150 t dnevno. Početak proizvodnje vlastitih robnih marki mlinskih proizvoda.

 • Naš razvoj

  2003.

  Mlin Kopanica

  Preuzimanje mlina u Velikoj Kopanici, te unapređenje procesa proizvodnje prema ISO i HACCP standardima.

 • Naš razvoj

  2006.

  Silos Bjeliš

  Preuzimanje silosa Bjeliš kod Slavonskog Broda, te povećanje mlinarskog kapaciteta mlina Farina na 300 tona dnevno.

 • Naš razvoj

  2007.

  Zdenačka farma

  Preuzimanje društva Zdenačka farma, čime društvo započinje sa poljoprivrednom proizvodnjom. Investicija u povećanje mlinarskog kapaciteta mlina Kopanica na 240 tona dnevno.

 • Naš razvoj

  2008.

  Zdenka

  Preuzimanje 50% udjela u vlasništvu društva Zdenka - mliječni proizvodi d.o.o. Uslijedile su investicije u modernizaciju tvornice koja proizvodi kultni Zdenka sir.

 • Naš razvoj

  2011

  Ekoklas

  Razvoj ekološke linije brašna brenda Ekoklas.

 • Naš razvoj

  2014

  Proširenje mlinarskog pogona

  Preuzimanje mlinarskog pogona od Agrokor Grupe. Uspješno završena početna javna ponuda (IPO) društva Granolio.

 • Naš razvoj

  2020

  Posebna brašna

  Početak proizvodnje posebnih vrsta brašna pod brendom Farina Speciale. Osvojene zlatne nagrade za dizajn ambalaže, na državnoj i međunarodnoj razini. Stavljamo na tržište bezglutensku liniju brašna pod brendom Nono — No Gluten, No Problem.

 • Naš razvoj

  2022

  Solarne elektrane

  Investicija u solarne elektrane na 4 proizvodne lokacije. Ukupne snage 4,2 MW. Rezultat investicije je smanjenje godišnje emisije CO2 za 1.100 t CO2, te održiva proizvodnja električne energije.

 • 1996.
  2001.
  2003.
  2006.
  2007.
  2008.
  2011
  2014
  2020
  2022
   Granolio
   u brojevima

   520 Mt

   dnevni kapacitet proizvodnje brašna

   95.000 Mt

   silosnog kapaciteta

   530

   muznih krava

   13.000 l

   dnevno proizvedenog mlijeka

   50.000 l

   dnevno prerađenog mlijeka

   25.000 ha

   ugovorene kooperantske proizvodnje

   400+

   broj djelatnika

   Kontrola kvalitete

   Prvi smo u RH u mlinarskoj industriji implementirali HACCP(2004) sustav i IFS food(2011).