Mlijeko i sir

Moderna farma za legendarni sir

Osim segmenta proizvodnje brašna, unutar Granolio Grupe nalaze se Zdenačka farma d. o. o., farma mliječnih krava, koja broji 430 krava u proizvodnji mlijeka i godišnje proizvede 5.000.000 kg mlijeka. Proizvedeno mlijeko upotrebljava se za proizvodnju sira u sklopu tvrtke Zdenka-mliječni proizvodi d. o. o., u kojoj se proizvodi poznati brend „Zdenka sir“.

Saznaj više
Zdenačka farma

Zdenačka farma nalazi se u Velikim Zdencima i udaljena je pet kilometara od Zdenke mliječnih proizvoda. U potpuno rekonstruiranoj i moderniziranoj farmi proizvodi se visokokvalitetno mlijeko, koje daju mliječne krave vrhunskog genetskog potencijala. 

 

  • 500 krava u laktaciji
  • Solarna elektrana 292 kW

Adresa:

 

Mate Lovraka 118/b

Veliki Zdenci

 

Kontakt:

 

Tel: +385 43 427340
Fax: +385 43 427348

 

Zdenka mliječni proizvodi

Proizvodnja sira i drugih mliječnih proizvoda, s dugogodišnjom tradicijom od 1897. godine vodeća tvrtka na tržištu mliječnih proizvoda i sinonim za topljeni sir u regiji i šire.

 

  • Godišnji kapacitet prerade mlijeka: 36.000.000 l
  • HACCP certifikat standarda kvalitete
  • Košer certifikat
  • Zdenka topljeni sirevi nose znak „Hrvatska kvaliteta“

Adresa:

 

Trg kralja Tomislava 15

Veliki Zdenci 43 293

 

Kontakt:

 

Tel.: +385 43 675 500

Email: zdenka@zdenka.hr

Održivi razvoj

Svoj vodeći položaj shvaćamo kao odgovornost koja nadilazi tržišno natjecanje. Ulažemo u tehnologije, opremu i djelatnike da bismo dugoročno umanjili negativne posljedice svoje proizvodnje. Poticanjem održivog načina poslovanja, za sobom želimo ostaviti čišći i zdraviji okoliš.

Link

Solarne elektrane

Sukladno opredijeljenosti prema energetskoj učinkovitosti i zelenom gospodarstvu, 2022. godine ostvarena je investicija u solarne elektrane na četirima proizvodnim mjestima, ukupne snage 4,3 MW. Investicija će generirati 1.100 t godišnjeg smanjenja ispuštanja CO2, uz održivu proizvodnju električne energije.

Smanjenje plastike u ambalaži

Pakiranjem mlinskih proizvoda u kartonske plitice, smanjuje se upotreba termofolije, čime se smanjuje uporaba plastike u proizvodnom procesu.

Elektrifikacija viličara

Zamjena benzinskih viličara s električnima u tvrtki Zdenka-mliječni proizvodi d. o. o. nadogradnja je na investiciju u solarne panele, s ciljem uporabe energije iz vlastite proizvodnje, zaštite okoliša i očuvanja zdravlja djelatnika.

Link

Kontrola kvalitete

Prvi smo u RH u mlinarskoj industriji implementirali HACCP(2004) sustav i IFS food(2011).