Proizvodnja – Granolio

PJ Mlin Farina

Farina

U proizvodnji brašna u mlinu Farina posebna se pažnja pridodaje odabiru sirovina koje se svakodnevno kontroliraju pri prijemu u silos te prije stavljanja u proces proizvodnje. Kontrola se obavlja u vlastitom laboratoriju i u laboratorijima ovlaštenim za kontrolu zdravstvene ispravnosti hrane. Proces pakiranja brašna u potpunosti je automatiziran. Primjena najsuvremenijih procedura i standarda te najveći kapaciteti u Republici Hrvatskoj dodatni su razlozi zbog kojih Farina brašno svakim danom postaje odabirom sve većega broja kupaca u Hrvatskoj i u regiji.

Adresa:
Gornji Draganec 251, Gornji Draganec
Županija:
Bjelovarsko-Bilogorska
Djelatnost:
Mljevenje pšenice i raži
Kapacitet meljave:
300 Mt / 24h
Kapacitet skladištenja:
12.000 tona
Kapacitet prijema:
1.000 Mt / 24h
Kapacitet sušare:
300 Mt / 24h

Brašno FARINA nositelj je znaka Hrvatska kvaliteta.

Mlin Farina je ISO i HACCP certificiran.

Pšenično brašno iz cijelog zrna - integralno

Ovo se brašno dobiva mljevenjem cijeloga zrna, bez prosijavanja. Bogato je mineralima i vitaminima, a posebice vitaminima E i B-kompleksa te celuloznim vlaknima. Kruh od ovog brašna ima tamniju boju, grubu strukturu i karakterističan, pun okus. Farina integralno brašno iz cijelog zrna pravi je odabir za osobe koje se brinu o svojemu zdravlju i žele uravnoteženu prehranu te za osobe s probavnim i kardiovaskularnim poteškoćama. Dostupno je u pakiranju od 1 kg i 50 kg.

Raženo brašno TIP 1250

Raž je žitarica izgledom slična pšenici nešto tanjega i dužeg zrna žućkastosmeđe do sivkastozelene boje. Raženo brašno uz dodatak crnoga pšeničnog brašna rabi se za pripremu kruha i peciva. Raženo brašno ne formira glutensku pjenastu strukturu tijesta te je stoga kruh manjega volumena, vrlo karakterističnog okusa te produljene svježine. Farina raženo brašno dostupno je u pakiranju od 1 kg i 50 kg te u rinfuzi.

Pšenično polubijelo brašno TIP 850

Farina polubijelo pšenično brašno osobito je prikladno za pripremu kruha i peciva pa je stoga poznato i pod nazivom “krušno brašno”. Ovo je brašno prehrambeno vrednije te sadrži više vitamina, minerala, proteina i celuloznih vlakana od bijeloga brašna. Farina polubijelo pšenično brašno dostupno je u pakiranju od
1 kg, 25 kg i 50 kg te u rinfuzi.

Pšenično bijelo brašno - glatko TIP 550

Od ovoga bijelog, pod prstima mekanog brašna, priprema se kruh te razne vrste peciva i kolača. Bijeli kruh je mekan, elastičan, prozračne fine strukture i ugodnog okusa, lako se otapa u ustima. Kruh ima atraktivnu rumenu boju, simetričan oblik i prhku koru. Budući da se kraće probavlja, povoljan je za osobe koje imaju tekoća s nadimanjem i rekonvalescentima. Bijelo glatko brašno Farina dostupno je u pakiranju od 1 kg, 2 kg, 5 kg,
25 kg i 50 kg te u rinfuzi.

Pšenično bijelo brašno - oštro TIP 400

Bijelo oštro brašno dobiva se izdvajanjem najfinijega dijela endosperma (jezgre) zrna pšenice. Upravo stoga bijela brašna daju rahlo i pjenasto tijesto pogodno za oblikovanje, s izvrsnim svojstvima za pečenje. Oštro se brašno rabi u raznim pripremama, no posebno je prikladno za pripremu žličnjaka, okruglica, njoka te domaćih rezanaca i tjestenine. Bijelo oštro brašno Farina dolazi u pakiranju od 1 kg, 2 kg, 5 kg, 25 kg i 50 kg te u rinfuzi.

Namjensko brašno za dizana tijesta TIP 400

Uz uobičajena pšenična bijela brašna, postoje i namjenska brašna pogodna za pripremu proizvoda velikog volumena, elastične i stabilne svilenkaste strukture. Od namjenskog brašna za dizana tijesta peku se posebne i najfinije vrste mliječnoga kruha i peciva s dodacima - poput orahnjača, makovnjača, krafni, saća ili buhtla. Brašno se izvrsno slaže sa svježim ili suhim aktivnim kvascem, koji povećava volumen i rahlost tijesta. Dostupno je u pakiranju od 1 kg, 25 kg i 50 kg.

Namjensko brašno za kolače TIP 400

Farina pšenično namjensko brašno za kolače je poluoštre granulacije. Izrazito je dobro za pripremu biskvita i biskvitnih rolada. Za pripremu tijesta iz ovog brašna treba vrlo malo vode, pa je tijesto suho zbog čega se lagano oblikuje u razne vrste kolača. Pšenično namjensko brašno za kolače dostupno je u pakiranju od 1 kg, 25 kg i 50 kg.

Namjensko brašno za pizzu TIP 550

Iako se čini kao relativno jednostavno jelo, priprema pizze ima svoja pravila. Tijesto za pizzu pripravlja se isključivo od namjenskog brašna, prirodnog kvasca, soli i vode te se mora oblikovati rukom. Kako bi se osigurao uspjeh u pripremi pšenično namjensko brašno za pizzu daje mekano tijesto koje se lagano oblikuje, a ipak ima veliku jakost da u procesu pečenja zadrži pogodnu strukturu tijesta. Dostupno je u pakiranju od 1 kg, 25 kg i 50 kg.

Pšenična krupica - gris TIP 400

Farina pšenična krupica ili gris jest čisto bijelo zrnasto brašno dobiveno od jezgre zrna bez čestica mekinja. Prikladan je za pripremu kašica, nabujaka, nadjeva te instant-krupica za dječju hranu. Donedavno pomalo zaboravljena namirnica, u novije se vrijeme sve više vraća u domaće recepture. Dostupno je u pakiranju od 1 kg, 25 kg i 50 kg.

Pšenično crno brašno TIP 1100 / TIP 1600

Crno pšenično brašno dobiva se visokim stupnjem mljevenja pšeničnoga zrna; stoga je bogato vrijednim vitaminima, mineralima te celuloznim vlaknima. Preporučuje se za pripremu zdravoga kruha i peciva manje energetske vrijednosti, ali za potpuniji osjećaj sitosti. Iako su kruh i pecivo od crnoga brašna osobito pogodni za osobe na dijeti, u novije vrijeme sve više osvajaju i zahtjevnija nepca. Farina crno pšenično brašno dostupno je u pakiranju od 1 kg, 25 kg i 50 kg te u rinfuzi.